Informatie

Wanneer krijg je geen ESTA?

Uiteraard kan niet zomaar iedereen een ESTA aanvragen. In de Verenigde Staten zijn ze nog strenger dan in Nederland, dus bereid je goed voor voor je reis. Wanneer je twijfelt, kun je altijd contact opnemen. Er zijn meerdere redenen waarom je geen ESTA kan krijgen. Als eerste kan het voorkomen dat je eerder bent geweigerd toen je de Verenigde Staten in wilde komen. Als dat het geval is, kan het voorkomen dat je wederom problemen krijgt. Echter hangt dat ook wel een beetje van het probleem af. Als je echt geweigerd bent en toen de Verenigde Staten niet in kwam, zul je dat nu ook niet komen. Als tweede zijn sommige mensen niet zo slim bezig geweest als het gaat om hun vorige verblijf in de Verenigde Staten en hebben ze zich niet aan de regels gehouden. Zo komt het voor dat sommige mensen toch langer dan 90 dagen blijven. In dat geval is de ESTA niet meer geldig, en zul je een visum moeten hebben. Wanneer je die niet hebt, ben je dus illegaal in het land. Dat zal dan ook worden bestraft met weigering wanneer je de keer erna de Verenigde Staten in wilt.

De derde reden dat je geen ESTA krijgt, is wanneer je visumaanvraag geweigerd is voor de Verenigde Staten. Als je geen recht hebt op een visum, dan heb je ook geen recht op ESTA en mag je dus de Verenigde Staten niet in. Je hoeft dus ook niet de moeite te doen om dan een vlucht te boeken, want in Amerika zal je dan tegen worden gehouden en zal je terug worden gestuurd naar Nederland. Als vierde kan je problemen krijgen met een arrestatie of een veroordeling. Mensen met een strafblad komen nou eenmaal minder gemakkelijk een land binnen dan mensen die geen misdaden hebben begaan. Wanneer je een misdaad begaan hebt, ben je dus niet welkom in de Verenigde Staten.

Het komt voor dat je geen recht hebt op een ESTA, maar je wel een visum kunt krijgen. Je hoeft de hoop dus niet op te geven wanneer je je ESTA niet krijgt. Je kunt in dat geval altijd nog proberen om je visum te krijgen. Er is dus een duidelijk verschil tussen een ESTA en een visum.

Zo kan het zijn dat iemand bijvoorbeeld een baan aangeboden heeft gekregen. Wanneer je duidelijk kan aangeven dat dat het geval is, zul je misschien wel recht hebben op een visum. Een ESTA is dan bovendien ook niet handig, want daarmee moet je binnen 90 dagen ook weer vertrekken, en je komt natuurlijk niet maar drie maanden werken. Er zijn meerdere redenen voor aanvraag van een visum. Denk aan een ziek familielid of andere persoonlijke redenen. Bij aanvraag van een visum zullen ze kijken of het probleem groot genoeg is om jou een visum te geven. Iedere aanvraag wordt apart behandeld zodat je zeker weet dat je ook eerlijk behandeld bent. Voor het aanvragen van een visum heb je uiteraard een Nederlands paspoort nodig.

Esta aanvragen

Esta aanvragen en online betalen.

De kosten van het ESTA € 29,95